Det skapende mennesket Kunstkurs Høsten 2017Det skapende mennesket

Dette er ett kurs som er for deg som elsker å utforske ditt indre såvel som å søke å utvikle ditt billedspråk. Det handler ikke om at du må føle eller oppleve at du er flink ( hva nå det er ) Men å lete og få kontakt med skaperkraften inni deg. Den ilden som driver deg til å til å utvikle din stemme og ditt uttrykk. Kurset er ikke ett kurs i tradisjonell forstand fordi du selv staker ut kursen ved å velge ett tema som er ulikt de andres. Dermed kan alle kursdeltagerne komme til å jobbe med ulike teknikker samtidig.Temaet skal bety noe for deg. Det kan være en kvalitet, en egenskap eller funksjon som du er opptatt av og som du lengter etter å integrere i ditt daglige liv.

Du har mulighet til å jobbe med akrylmaling, collage og decopague. Blyant og kull, olje og pastellkritt. Tusj, penn og pensel. Lino og tresnitt. Utifra ditt valg av tema hjelper jeg deg å finne den teknikken og innfallsvinkelen som kan egne seg best. I løpet av høsten vil tilbudet utvides til også å gjelde keramikk.


Livet speiler seg i kunsten og kunsten speiler seg i livet

Det bildet du skaper med form, farger og innhold er en projeksjon av noe som er blitt aktivisert i din sjel. Det kan vekke det meste. Glede og sorg, forundring, sinne og noen ganger kommer en smerte. Uansett hva det er trener vi på ønsker vi det hele velkommen. De er alle sendebud fra sjelens rike. Det viktigste er å være tilstede og romme det som skjer.Innsikt og forståelse kommer ofte etterpå når vi har vært villige til å gå med prosessen. Aksept er ett ord du kommer til å høre gjentatte ganger. Aksept er å oppleve alt som er slik det er og ikke ønske noe vekk. En livskunst i seg selv.
Når du begynner å mestre billedspråket så vel som de indre livsprosessene vokser skapergleden og selvfølelsen. Selve menneskeverdet våkner.

Dagsrytme:
Den første timen benyttes til deling. Den gode samtalen. Til refleksjon og ettertanke. Gi uttrykk for det som engasjerer, det være seg i forhold til den kunstneriske prosessen eller i forhold til livet generelt. Den gode samtalen handler om å kunne dele fritt uten å få vurderende kommentarer eller at det som blir delt skal diskuteres. Dette skjer overalt ellers i samfunnet. Prisen er tilbakeholdelse, frykt for kritikk og angst for ikke å høre til, passe inn. Når vi møter hverandre med vennlighet og åpenhet gir det mulighet for nærvær, tillitt og ikke minst gjenkjennelse.
Lunsjen: Ca kl.1300 er det lunsjtid. Det blir servert ett enkelt varmt måltid. Te og frukt er inkludert i kursprisen.
Kaffe og latte med soya er å få kjøpt .Lunsjen med tid til å slappe av etterpå varer frem til ca.halv 14.30
Ettermiddagsøkten:
Etter lunsj og hvile fortsetter den enkelte der hun/ slapp før lunsj. Veiledning og respons underveis når den enkelte trenger det.


Praktisk informasjon:
Kurspris kr: 9600 inkl. materialer kr.800 pr.dag
Lunsj kr: kr. 75 pr.dag kan betales kontant pr. gang
Kursavgiften kan betales i sin helhet evntuelt deles i to eller tre deler etter avtale.


Ønsker du å male på lerret må du kjøpe det inn utenom. Materialene som er innkludert i prisen er akrylmaling, tusj, kull, pastell, decopague, collage, lim og papir. Staffelier og plater er tilgjengelig. Når det gjelder grafikk og keramikk er det to kostnadskrevende teknikker så her gjør jeg avtale med den enkelte i forhold til hva som blir brukt.

Velkommen til meningsfylte dager


Portrett i akryl
Portrett i akryl
 Akryl og decopague
Akryl og decopague
Maske Linotrykk
Maske Linotrykk
Sort hvitt linotrykk
Sort hvitt linotrykk
Tresnitt under arbeid
Tresnitt under arbeid